ktvkassa.fi


LISÄETUUKSIEN KÄSITTELYTILANNE

Puutteelliset hakemukset palautetaan postissa käsittelyn yhteydessä.

Paperihakemusten ja Iris-hakemusten käsittelytilanne on noin kaksi viikkoa hakemuksen jättämisestä.

Päivitetty 5.10.2023

HUOM. COVID-19 TUTKIMUKSET

SAIRAUSKASSA EI KORVAA YKSITYISISSÄ HOITOLAITOKSISSA TEHTYJÄ COVID-19 TUTKIMUKSIA 21.8.2020 ALKAEN.

Päivitetty  5.10.2023


AJANKOHTAISTA:

Porin KTV:n sairauskassan kassankokous maanantaina 29.4.2023 kello 18.00.

Paikka: Teknologiakeskus Pripoli, Ajatus -kokoustila, Tiedepuisto 4, 28600 PORI.

Kokouksessa käsiteltävät asiat:

Sääntöjen 28§ määräämät huhtikuun kassankokouksen asiat

Jäsenkortti tarkistetaan  ja valtakirjat jätetään ilmoittautumisen yhteydessä.

Tilinpäätösasiakirjat ja sääntömuutosesitykset ovat nähtävinä sairauskassan toimistossa Otavankatu 8 B 72, Pori viikkoa ennen kassan kokousta ajanvarauksella.

Tervetuloa Hallitus.Vuoden 2024 toimintaohje on päivitetty. Huomioithan että hakemuksiin tulee jatkossa kirjata vakuutetun/jäsenen henkilötunnus lisäetuuksien kohdistamiseksi.  Kassa ei käsittele jatkossa puutteellisia hakemuksia: vakuutetun vastuulla on toimittaa riittävät kuitit, joista selviää henkilötunnus, käyntipäivä ja palvelun/ostotapahtuman sisältö. Hakuaika on 6 kuukautta ensimmäisen hakemuksesi saapumisesta. 


Hei kassalaiset,

olemme ottaneet käyttöömme puheluiden tallennuspalvelun. Kaikki tulevat ja lähtevät sairauskassan puhelut tallennetaan mahdollisten asiakaspuheluiden epäselvyyksien selvittämiseksi. Tallenteita säilytetään 3 kk ajan henkilötietolain mukaisesti. Tallenteita ei käytetä muihin tarkoituksiin. Lisää tietoa:  Puhelut | Tietosuojavaltuutetun toimisto


Hei,

Jäädessäsi opinto-, vuorottelu- tai muulle vapaalle työsuhteesi aikana , voit hakea pysymistä kassan vakuutettuna, tai kassan vakuutussuhteen tauottamista vapaasi ajaksi. Hakemuslomake Ilmoitus palkattomasta vapaasta löytyy kotisivultammektvkassa.fi/hakemukset. Tulosta ja täytä lomake, ja toimita se tarvittavine liitteineen postitse kassaan. Tarkempaa tietoa saat soittamalla tai sähköpostitse.

Muistathan aina ilmoittaa työsuhteen muutoksistasi meille.

Päivitetty 5.10.2023


Sääntömuutoksia

kassamme Finanssivalvonnan 1.6.2023 hyväksymät muutetut säännöt on päivitetty lisäetuudet sivulle:

muutoksina Sarastian Porin toimipisteen ja Keräämön lisääminen toimintapiiriin, sekä osatyökyvyttömyyseläkeläisvakuutetun mahdollisuus (ei pakko) palata tavalliseksi vakuutetuksi, jos palaa kokoaikaiseen työhön. Lukekaa tarkemmin säännöistä.

Julkaistu 2.6.2023


Huomio!

Sairausvakuutuslain muutokset vaikuttavat kassan korvauksiin. Kassa ei enää korvaa yksityisten lääkäriasemien lääkärien tekemistä toimenpiteistä, kun niissä ei ole SV- eli Kelan korvausta. Huomiothan tämän käydessäsi lääkärissä, jos sinua ohjataan esim. luomien poistoon, tähystykseen ym. Lisäksi kassan korvauksen piiriin ei kuulu yksityisten lääkäriasemien laitosmaksu. Tarvittaessa voit varmistaa asian kysymällä kassasta.

SV-lain muutokset eivät vaikuta julkisen puolen maksuihin. Korvaamme edelleen maksukattoa kerryttäviä kustannuksia kuten aiemminkin. 

Julkaistu 22.2.2023


Kela-korvaukset muuttuvat 1.1.2023

Miten sv-korvausten muutos vaikuttaa sairauskassan korvauksiin?

Yksityisen terveydenhuollon lääkärinpalkkioista korvaamme yhdessä Kelan kanssa 70% aikaisemman 80%:n sijaan. Ei koske lääkärien tekemiä toimenpiteitä, jos niissä ei ole sv- eli Kelakorvausta.

Tutkimuksesta ja hoidosta korvaamme 50% bruttohinnasta, vaikka Kela ei niistä korvaisikaan. Korvauksemme piiriin kuuluvat erilaiset lääkärin määräämät kuvantamiset(ultra, röntgen), patologiset- ja laboratoriatutkimukset, erikoislääkärin määräämä MRI -tutkimus sekä sairaanhoitajan antama lääkärin määräämä hoito.

Fysioterapia poistuu korvattavien etuuksien joukosta.

linkki: Sairaanhoitokorvaukset | Henkilöasiakkaat | Kela

Huom! Minimijäsenmaksu eli -vakuutusmaksu muuttuu 30 euroon 1.1.2023 alkaen.

Uudistetut säännöt ja toimintaohjeet julkaistaan tammikuun 2023 aikana.

Julkaistu 13.12.2022


Jäsenmaksulaskut muuttuvat

Jäsenmaksulaskut muuttuvat jatkossa vakuutusmaksuiksi. Jos siis olet saanut vakuutusmaksulaskun kassalta, kyse on jäsenmaksuista. Olemme lähettäneet 1.7.-30.9.2022 jaksolta tasoituslaskut jäsen- eli vakuutusmaksuista niille, joilla minimimaksu ei ole täyttynyt (asian voit tarkistaa omista palkkanauhoistasi. Lainmuutoksen termistön muutoksen myötä kassan jäsenet ovat jatkossa vakuutettuja.

Julkaistu 9.11.2022


Muutoksia!

Huomioithan, ettemme voi käsitellä 1.1.2022 alkaen Kelan korvauksia. Hae ne ensin itse kelasta ja sen jälkeen toimita Kelan päätös sairauskassaan saadaksesi lisäetuuden. Tarvittaessa pyydämme sinulta lisäselvityksiä.

LISÄETUUSKORTTI/ harmaa kassan jäsenkortti, tai vaaleanpunainen mobiilikortti( näytä IRIS-sovelluksesta korttia)

JHL:n jäsenkortilla et voi todentaa Porin KTV:n sairauskassan jäsenyyttäsi!

Esitä 1.1.22 alkaen lisäetuus- ja kelan-korttisi AINA yhdessä lääkäriasemilla sekä apteekeissa!

Mehiläinen Oy:n laskutussopimus on päättynyt 1.12.2021 ( Mehiläinen vähentää kassan jäseniltä toimistomaksun)

Päivitetty 2.11.2022


IRIS SÄHKÖINEN ASIOINTIPALVELU

Käytössämme on sähköinen asiointipalvelu Iris, jolla saat lisäetuushakemuksesi käsiteltyä joustavasti ja nopeasti. Suosittelemme palvelun käyttöä.

Iris asiointipalveluumme tunnistaudutaan vahvoilla suomalaisilla tunnistusvälineillä (verkkopankkitunnistaminen, mobiilivarmenne tai varmennekortti).

Tunnistautumisen jälkeen palaat automaattisesti takaisin Iris-palveluun.

Uusi käyttäjä: kun olet tehnyt tunnistautumisen Suomi.fi palvelun kautta, pystymme aktivoimaan E-Asiointisi voimaan (voi mennä muutamia päiviä)

Iris palvelu löytyy osoitteesta   https://ktvkassa.omasairauskassa.fi

Korvauksia voit hakea 6 kuukauden ajan joko maksu- tai eräpäivästä, muista säilyttää alkuperäiset dokumentit mahdollista tarkistusta varten. Säilytysaika on myös 6 kuukautta.

Ohje Iris-palvelun lisäämiseksi puhelimeen:

  1. Kirjaudu puhelimen selaimella Iriksen osoitteeseen https://ktvkassa.omasairauskassa.fi

  2. Apple puhelin: Klikkaa alaosan nuolivalintaa ja lisää kotivalikkoon toimintoa. Android puhelin: Klikkaa oikeassa ylälaidassa olevaa kolme pistettä ja tämän jälkeen lisää aloitusnäyttöön kuvaketta.

  3. Nimeä sovellus haluamallasi tavalla

  4. Sijoita sovellus haluamaasi paikkaan puhelimen näytöllä.

 

JULKAISTU 1.1.2019

KAIKKIEN ETUUKSIEN HAKUAIKA 6 KK

Huomioithan, että sairauskassan lisäetuuksien hakuaika on joko maksu- tai eräpäivästä kuusi (6) kuukautta alkuperäistä kuittia vastaan. Kelan etuuksien hakuaika on maksupäivästä kuusi (6) kuukautta.

SÄHKÖINEN ASIOINTI

PORIN KTV:N SAIRAUSKASSA

Otavankatu 8 B 72
28100 PORI

Toimistomme sisäänkäynti ja postilaatikko ovat Länsipuiston puolella

Toimitusjohtaja Juha Railovuo
kassa@ktvkassa.fi
puh. (02) 633 0205

Asiakaspalvelu on avoinna ajanvarauksella.

Puhelinpalveluajat:
tiistai klo 9.00 – 15.00
keskiviikko klo 9.00 – 15.00
torstai klo 9.00 – 15.00